22 Nisan 2017 Cumartesi

'İÇİMİZDEKİLER'

Her gün başkalarıyla dolu ortamlardayız. Her gün farklı farklı yüzler görüyoruz, farklı hisler keşfediyoruz içimizde. Gözlem yapmayı her zaman sevmişimdir. Bazen kafenin birinde tek başıma saatlerce oturur, kahvemi yudumlarken diğer insanlara bakarım. Her masanın farklı bir hikayesi, her kişinin farklı sorunları olduğunu görürüm.

Masa 7: İlk buluşma olmalı. Kız da oğlan da çok çekingen, önlerinde duran içeceklerinden çekinerek birer yudum alıyorlar. Kafalarında söyleyemedikleri onlarca cümle dönüyor ve en sonunda erkek konuşuyor, kız çekingen bir gülümsemeyle kısa cevaplar veriyor. Belki de aylar sonra aynı masa da kahkahalar atıcaklar kimseyi umursamadan, utanmadan. Belki de bir daha birbirlerini göremeyecekler tamamen farklı masalar da başkalarıyla oturucaklar. Kim bilebilir ki.

Masa 3: Tek başına oturan başka biri daha. Sürekli saatine ve camdan dışarıya bakıyor. Kapıdan her giren kişi dikkatini çekiyor. Belli ki birilerini bekliyor ve o kişi baya gecikmiş. 5 dakika sonunda heyecanlı bekleyiş bitiyor. Başka bir çift daha... Bu sefer çoktan başlamış bir ilişki. İkisi de çok rahat, yüzlerinde kocaman gülümsemeyle devam ediyorlar keyifli sohbetlerine.

Masa 10: Kızlı erkekli kalabalık bir arkadaş grubu. En sevdiğim... Oyun oynuyor olmalılar ki baya heyecanlı ve fazlasıyla gürültü çıkartıyorlar. Her masa kendi derdinde olduğu için çokta farkedilmiyorlar. Zaten kafenin en köşesindeki büyük masadalar. 2 kız 4 erkek. Tabu oynuyor olmalılar. Bir tanesi yasaklı kelimeleri söylemeden anlatmaya çalışıyor. Yasaklı kelimelere fazla takılmış olmalı ki ağzından 2-3 kelime anca çıkıyor. Takım arkadaşları heyecanla ağzından çıkacak cümleyi bekliyorlar, maalesef zaman doluyor. Kelimeyi duyan takım arkadaşları 'oğlum şunu deseydin ya, bunu desen de olurdu'  diye akıl veriyorlar. 
Umarım tekrar sıra sana geldiğinde başarırsın.

Masa 2: İki sevgili, iki kızgın insan... İkisi de fazlasıyla kırgın. Ağızlarından çıkanları duymadıklarına eminim çünkü birbirlerini sevdikleri gözlerinden belli ikisininde. Sadece aşılması gereken bir sorun var ortada ve bu sorun her neyse ikisini de fazlasıyla yaralamış. Bu tartışmadan daha fazla yara almadan, birbirlerine zarar vermeden çıkmaları gerekiyor ama ikisi de öfkelerinin önlerine geçmesine izin vermiş. Birinin bunu farketmesi gerekiyor daha fazla zarar görmeden. Bağırmaya devam ediyorlar, kızın gözleri doluyor. (Hayır şimdi olmaz, şimdi ağlamamalısın. Sonra gözyaşlarını kullandığını söyleyecek ya da böyle durumlar da hep ağladığını. Tutamadığını biliyorum, bir iki damla göz yaşı daha akıyor gözlerinden.) Susuyor. Erkek elini yüzüne koyuyor, gözyaşlarını siliyor. Şimdilik tartışma sona eriyor. Daha sonra devam edeceğini onlarda biliyor, ben de biliyorum.

Kendi masama dönüyorum. Dışarıya bakıyorum hava kararmış, araba farları cama vuruyor. Her geçen insan içinde kendi hikayesini taşıyor. Kırgınlıklarını, mutluluklarını, umutlarını... Yaşanmışlıklar, hatalar, hatalardan çıkarılmış dersler... Hepsi oradalar, içlerinde. İçimizdeler. Biz izin verdiğimizde ya da kendimizle baş başa kaldığımızda çıkıyorlar sadece ortaya. Bazen bir kadeh şarap, bir sigara, hüzünlü bir şarkı yardımcı oluyor bize. Gözyaşlarımız sel oluyor, gözlerimizden yüzümüze oradan da yastığa akıyor bazı geceler. Ertesi gün hiç içimiz çıkarcasına ağlamamış gibi kalkıp, kaldığımız yerden hayatımıza devam ediyoruz.
Çünkü etmek zorundayız. O yastıkta kalırsak, o kadehte bırakmazsak bütün bunları; gün boyu yük oluyor hepsi bize, omuzlarımız çöküyor. Gökyüzündeki güneşi yakalayamıyor, gelecek günleri göremiyoruz. Sadece adım attığımız yer, ilerisini görmüyoruz. Belki tökezliyoruz, düşüyoruz... Sonrasında yolun devamına bakmayı öğreniyoruz. Yapmamız gerekeni yapıyoruz. Olması gereken bu çünkü hayat mücadelesi veriyoruz. Her gün, her ay, her yıl ve yıllarca devam edecek olan mücadele. Pes etmemek elde değil, elimizdekileri kaybetmekte işten bile değil. Yolun sonundaymış gibi hissettiğimiz anlarda yeni başlangıçlar bulmamız dileğiyle...


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oh Wonder - All We Do ( https://www.youtube.com/watch?v=xPGREQvK-dQ )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

'ELALEM NE DER?'

Eminim sizin de annenizin, babanızın, akrabalarınızın sizin çok heveslendiğiniz bir şey için, sizi engellediği zamanlar olmuştur. Çünkü '...