25 Kasım 2016 Cuma

"KALABALIKLAR VE YALNIZLIK"

Şu zamana kadar bile çok fazla insan tanıdım, ayrı ayrı izler bıraktı hayatıma giren herkes. Bazıları iyi olan anımsadığımda beni gülümseten, bazılarıysa beni ağlatabilen. Pişmanlıklarımda oldu. Keşke tanımasaydım dediğim insanlar... Hepsinden ayrı ayrı dersler çıkarttım. Aslında beni ağlatan kişiler bile benim bazı şeyleri farketmeme yardımcı oldular. Yaptığım her hatadan, tanıdığım her insandan bir şeyler öğrendim. Zamanla insanlara karşı sert durmaya başladım. Yani en azından dışardan sert biriymişim gibi duruyordum ve bu beni güçlü hissettiriyordu. Her şeye ağlayan 10-11 yaşındaki küçücük bir kızken, 19 yaşında zar zor ağlayan kocaman bir kadına dönüştüm. Bundan şikayetçi değilim, çünkü artık sadece kalbime dokunmayı başarabilen, hayatımda gerçekten önemli bir yeri olan insanlar için gözyaşı dökmemin gerektiğinin farkına varmış oldum.
Yeri geldiğinde sevdiklerime karşı yumuşacık olan kalbim, kötü insanlara karşı taş kesilmeye başladı. Yine de kimsenin kalbini kırmamaya çalıştım. Diğer türlü insanlıktan çıkmış olurdum. Duygusuz biri olmadım, sadece sevdiklerime karşı duygulu biri oldum. Gereksiz insan kalabalığından sıyrılıp 1-2 kişiyle daha sağlam mutlulukları, o kalabalıkta tek başıma üzüntülerimi taşımak yerine sadece 1-2 kişiyle paylaşmanın güzelliğini de tattim. Ama ne oldu? O insanlarla da arama başka insanlar girdi ve bu kalabalıkta kaybolmak yerine yalnızlığı seçtim. Şu anda 1 kişi var hayatımda bunca kırıklıkları, üzüntüleri paylaştığım. İki kişide yalnız kalabilirken tek başıma bunu istemiyorum artık. Kalabalıklar tehlikeli, yalnızlık can yakıyor. Sağlam arkadaşlıklar kalmamış, yüreği güzel olan insanlar çamura bulanmışlar. Doğru insanı bulmak her geçen gün daha da zor bir hal alıyor. Demem o ki her koşulda yanınızda olan kişilere sahip çıkın. Kalp kırmayın, saçma sebeplerden dolayı üzüp, ağlatmayın. Hayat çok kısa bunun için ve zamanımız varken sevdiğimiz insanlara sevgimizi göstermeliyiz, sevdiğimizi söylemeliyiz. Annemiz, babamız, kardeşimiz, arkadaşımız, sevgilimiz, eşimiz... Kim varsa yanımızda, o kişiyi hiç bırakmamalıyız. Umarım sevdiğiniz insanlar yanınızdadır daha önemlisi de sizi de seven insanların yanınızda olması tabii ki. İyi olan herkes mutluluğu hakediyor.


-----------------------------------------------------------------
Henüz 3.yazım ama yazılarımı okuyan 45-50 kişinin olması bile beni mutlu ediyor. Düşüncelerimi beğenmiyor da olabilirsiniz, bu gayet doğal bir şey. Beni sabit okuyan 4-5 kişinin olması da bana yeter. Her yazımın altında bir şarkı paylaşmak istiyorum, şarkılarım benim için çok değerli çünkü ve herkesle paylaşmayı da sevmem. İçimdekileri döktüğüm/paylaştığım bir yerde şarkılarım olmazsa olmaz diye düşündüm. Herkese iyi ve güzel geceler, sabahlar, saatler, günler, aylar ve yıllar diliyorum. Kendinize ve sevdiklerinize mutlu bakın.

*Yok Öyle Kararlı Şeyler - Yolların Sonundayım

BONUS:
*Yok Öyle Kararlı Şeyler - Kalabalıklar

7 yorum:

  1. Gonlumun bas ucuna geldi,kondu bu yazi.İnaniyorum ki basarilarinizin devami gelecek.Beraberce bir yalnizligi paylastiginiz o insan inaniyorum, size gercekten deger veriyor.İnsanlar hata yapmak icin var inaniyorum ki o da farkinda hatalarini ve sizi gercekten seviyor.Bu yasamdan,hayattan gelen cumleler icin cok tesekkurler.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim ve rica ederim 😊

    YanıtlaSil
  3. Kalabalığın içinde yalnız kalmak en kötüsü

    YanıtlaSil
  4. Yazınızı kendinizi ifade etmenizi beğendim. Makale konusun da araştırma yaparak farklı konularda da yazabileceğiniz düşünüyoum. Bu nedenle daha farklı bloglar da açabilirsiniz. Blogunuzu takip edicem. Sizi de bloguma beklerim. Başarılar. Dogalyollar.com

    YanıtlaSil
  5. Bu kadar karamsar olma bence. Hayatın boyunca çevrende birçok insan bulunacak. Diğerlerine
    empati ile yaklaştığında herşeyin değiştiğini fark edebilirsin


    YanıtlaSil

Öne Çıkan Yayın

'ELALEM NE DER?'

Eminim sizin de annenizin, babanızın, akrabalarınızın sizin çok heveslendiğiniz bir şey için, sizi engellediği zamanlar olmuştur. Çünkü '...