21 Kasım 2016 Pazartesi

SORUNLAR, SORUNLARIMIZ.

Dünyada milyonlarca insan var ve milyonlarca problem. Sizin en büyük sorununuz ne peki? Aşk?, beğendiğiniz bir elbiseyi alamamak veya bedeninin kalmaması?, arkadaş bulamamak? Bu sorular farklı ölçülerde ve farklı şekillerde bir sürü soru doğurabilir fakat en önemli soru şu ki: "Bunlar gerçekten çok büyük bir sorun mu?" Bunun cevabını sorunlarınız büyüdükçe ve arttıkça kendiniz vermeye başlayacaksınız. Küçükken en büyük sorunumuz bize istediğimiz oyuncağın alınmamasıydı, şimdi sınavlardan istediğimiz sonucu alamamak, genel vücut ölçüleri standartında(!) olmamak, aşk, ailevi sorunlar vb. Genel olarak baktığımızda sorunlar büyüdükçe bunlarla başa çıkmaya çalışırken biz de büyüyoruz. Tabi bu hayatınızda ne kadar sorun olduğuyla da ilgili. Ne kadar çok sorunla başa çıkarsanız o kadar çok büyüyorsunuz. Başkasının kocaman bir sorunu sizin için ufacık bir sorun olabiliyor. Peki bunu daha da genişletirsek en en büyük sorunlara gelirsek. Hayatını sevdiğine kavuşamadan kaybeden, sokakta yatan, her akşam evine ekmek getiremeyen, anne/baba sevgisinden yoksun insanlar varken, kesinlikle bu sorunlar sorun değil. Bakın yine sorun diyorum çünkü artık en ufak bir şeyi büyütüp kocaman bir sorun haline getiriyoruz. Aslında hepimiz bunların farkındayız ama kendimize anlatamıyoruz. Sanki dünyadaki en büyük sorunu bizimkisiymiş gibi davranıyoruz.
-"Sevgilim benden ayrıldı, ne yapıcam şimdi?"
-"Ya o da bi şey mi beni sevgilim aldattı."
Sorun her zaman sorundan üstündür ve her zaman karşınızdaki kişinin sorunları sizden büyüktür. Tabii ki bunlarda bir sorun/dert ama çözümü olmayan şeyler değil. Sorunu iyice büyütmeden çözmek en akıllıca yöntemken, başkasının  sorununun üstünde tutmaya çalışmak acınası bir durumdur.
Belki de bu gerçek sorunları olan insanlardan olabilirdiniz. Bir çözümü olmayan sorunlarınız olabilirdi. Çözümü olan her sorun sadece kısa zamanlı bir sorundur. Çözümü bulduğunuz an o sorun ortadan kalkar. Her zaman daha kötüsünü düşünmek sorununuzu biraz daha çözülebilir hale getirir. Biliyorum zor ama bardağın dolu tarafını görmek zorundayız. 'Ya o bardak tamamen boş olsaydı?' Diye düşünmek zorundayız. Kendimizi kötü hissediyorsak başkalarının mutluluğuyla mutluluğu yakalamalıyız. Siz etrafınıza ne kadar kötü enerji yayarsanız o kadar sorun çekersiniz. Aslında her yeni güne uyanmak bile mutlu olmamız için bir sebep. Sokakta gördüğünüz herhangi bir çalışana, dükkanını yeni açan birine "Günaydın, kolay gelsin!" Demek bile insanı mutlu etmeye yetiyor. Sokaktaki kediyi, köpeği sevmek, birilerine yardım etmek hepsi ayrı ayrı mutluluklar. Sorunlarınızdan sizi uzakta tutabilecek, enerjinizi yükseltecek mutluluklar.
Umarım bu güzelliklerin farkına varırsınız ve bunların mutluluğunu tadarsınız. Bazen düştüğünüz ve bunları farkedemediğiniz zamanlar olucak, o zaman sadece biraz derin nefes alıp neler yapabileceğinizi düşünmelisiniz. En kısa zamanda sorunlarınızdan kurtulmanız ve hayatın olumlu yönlerini görmeniz dileğiyle. Kendinize mutlu bakın.


2 yorum:

  1. İnsanın olduğu yerde sorun asla bitmez. Sorun olmadığı zaman da insan ne yaşadığını anlamaz bence. Kıymet bilmez.

    YanıtlaSil

Öne Çıkan Yayın

'ELALEM NE DER?'

Eminim sizin de annenizin, babanızın, akrabalarınızın sizin çok heveslendiğiniz bir şey için, sizi engellediği zamanlar olmuştur. Çünkü '...